Bodemisolatie

Veel oudere woningen zijn vochtig of hebben vochtproblemen. Heeft u bijvoorbeeld last van opkruipend vocht in de muren, komt er een muffe lucht uit de kruipruimte of ziet u water in de kruipruimte liggen? Dan is bodemisolatie de oplossing voor uw woning. Bodemisolatie vindt plaats in de kruipruimte. De bodem wordt gevuld met isolerend materiaal zodat het vocht niet langer op kan trekken naar de muren en vloer. Dat heeft als extra voordeel dat het ook voor een minder koude vloer zorgt en u iets minder stookkosten heeft, maar het lost vooral het vochtprobleem in huis op.

Voordelen isolatie

Het laten aanleggen van isolatiemateriaal lijkt een investering en het is vaak onduidelijk wat het nu precies oplevert. De isolatietechnieken van tegenwoordig zorgen er voor dat uw investering zeer voordelig is en lang meegaat. De investering in bodemisolatie zorgt niet zozeer voor een lagere energierekening, maar voorkomt veel schade aan uw vloer, muren en meubelen. Daarnaast heeft de schimmel die de muffe lucht veroorzaakt, geen kans meer in een goed geïsoleerde kruipruimte. Dat zorgt voor een frisse, gezondere lucht in de woning. Onze vakmannen zorgen er voor dat uw isolatie goed aangebracht wordt. Slechte aangebrachte bodemisolatie veroorzaakt huisstofmijt, ongedierte en muffe luchtjes. Laat het werk daarom over aan een van onze vakmannen.

Waarom bodemisolatie?

  • Oplossing tegen opkruipend vocht
  • Beschrijdt schimmel- en zwamvorming, condens, muffe luchtjes en ongedierte
  • Lagere stookkosten
  • Milieuvriendelijk
  • Bescherming voor uw vloer
  • Beter voor uw gezondheid

Materialen

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal die geschikt zijn voor bodemisolatie. Kunststof schelpen en kunststof parels zijn voorbeelden van materialen die gebruikt worden. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning is afhankelijk van de eigenschappen van het huis. Hierover zal onze vakman u advies geven. In dit advies zal ook uw budget meegenomen worden.

Bodemisolatie voor uw woning

Het isoleren gebeurt via de kruipruimte. Indien uw woning niet voorzien is van een kruipruimte, doet u er goed aan te kiezen voor andere manier van isoleren. Voor een advies kunt u vrijblijvend contact opnemen. De kruipruimte moet minimaal 35 centimeter hoog zijn om het materiaal in de ruimte te kunnen aanbrengen. De isolatieparels of schelpen worden vervolgend in uw kruipruimte geblazen en goed verspreid. Onze vakmannen zullen kijken of uw kruipruimte aan de voorwaarden voldoet, dus daar hoeft u zelf geen kennis van te hebben. Onze vakmannen geven u graag deskundig advies over de mogelijkheden binnen uw woning.

Subsidie voor bodemisolatie

Het duurzaam maken van woningen wordt steeds vaker beloond, dus het is mogelijk dat u een subsidie kan aanvragen. Het verschilt per gemeente of daar geld voor is en hoeveel hieraan besteed wordt. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw gemeente om na te vragen of u recht heeft op een subsidie wanneer u kiest voor bodemisolatie in uw woning.

Meer weten over bodemisolatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bodemisolatie? Een offerteaanvraag is bij ons geheel vrijblijvend. U ontvangt meerdere offertes van de vakmannen uit ons netwerk. Zo kan u kiezen uit één van onze ervaren mannen om uw huis te isoleren.

Neem snel contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden!

Heeft u vragen? Wilt u weten hoelang het isoleren duurt, wat het kost of welke materialen we gebruiken?