Cellenbeton
Tegenwoordig worden alle woningen milieuvriendelijk en energiebewust. Door daar tijdens het bouwen van een huis al rekening mee te houden, trekt u meteen in een energiezuinig en toekomstbestendig huis. Cellenbeton is een belangrijk bouwmateriaal dat ervoor zorgt dat uw woning vanuit de kern al zuiniger is dan andere woningen van normaal beton. Dit kan ook toegepast worden bij oudere woning, maar we adviseren dit vooral te doen als u toch al een (grote) renovatie in de planning heeft. Door uw woning te voorzien van cellenbeton kunt u genieten van de vele voordelen van het materiaal.
Wat is cellenbeton
De naam zegt het al, het beton bevat cellen. De cellen bestaan uit luchtbellen die zorgen voor goede isolatie van de ruimte. Het bouwmateriaal bestaat uit zand, cement, kalk en water. Deze bestanddelen brengen vele voordelen met zich mee. Door de cellen in het beton is het materiaal relatief licht in gewicht, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Het beton heeft een steenachtige vorm dat onbrandbaar en vochtongevoelig is. Tijdens de bouw het materiaal in de vorm van grote ongewapende blokken geplaatst worden. Onder bepaalde voorwaarde kunnen de muren, gebouwd van blokken, dienen als dragende muur. Naast blokken kan het materiaal ook als een geheel bouwelement afgeleverd worden, bijvoorbeeld als gewapend beton. Deze muren kunnen gebruikt worden voor zowel dragende als niet-dragende binnen- en buitenmuren.
Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over cellenbeton? Dan u kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan altijd voor u klaar voor een advies op maat. Bij het geven van een advies houden wij altijd rekening met uw wensen en budget.
Voordelen van cellenbeton
Het bouwmateriaal biedt vele voordelen ten opzichte van andere materialen in de bouw. Het produceren van het materiaal kost relatief weinig energie en er komen geen schadelijke stoffen bij vrij. Een groot voordeel van cellenbeton is dat het materiaal volledig recyclebaar is. Kortom, cellenbeton is:
- duurzaam
- brandveilig
- licht in gewicht
- geluidsisolerend
- ongevoelig voor vocht
- bestand tegen alle weers- en temperatuurinvloeden
Neem snel contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden!
Heeft u vragen? Wilt u weten hoelang het isoleren duurt, wat het kost of welke materialen we gebruiken?