Dakisolatie

Koude lucht is zwaarder is dan warme lucht. De warme lucht in uw woning stijgt dus op en kan via het dak naar buiten ontsnappen. Door goede dakisolatie bespaart u flink op de stookkosten, omdat de warmte niet langer naar buiten kan en uw woning op een gelijkmatigere temperatuur blijft. Minder stoken betekent minder energiekosten, wat voordelig is voor uw portemonnee. Dakisolatie is ook goed voor het milieu, omdat u minder energie verbruikt. Dat is ook voordeliger voor het klimaat.

Voordelen dakisolatie

    • Lagere energiekosten
    • Milieubewuste keuze
    • Meer wooncomfort
    • Geschikt voor ieder daktype

 

Isolatie schuin dak

Heeft uw woning een schuin dak? In dat geval kan zowel aan de binnen- als de buitenzijde isolatiemateriaal worden aangebracht. Een groot voordeel van het isoleren aan de buitenzijde is dat de hele dakconstructie beschermd wordt tegen kou en vocht. Dit wordt ook wel de ‘warm dak’-methode genoemd. Bij dakisolatie aan de binnenzijde van het dak is belangrijk dat het dak dampdoorlatend is, om vochtvorming en dakrot te voorkomen. Een andere mogelijkheid bij schuine daken is het isoleren van de zoldervloer of plafond. Vaak wordt de zolder niet verwarmd, maar gaat alle warmte van lagere verdiepingen hier wel heen. Om dit tegen te gaan kan de zoldervloer of het plafond van de eerste verdieping geïsoleerd worden. Deze methode kost minder materiaal en is minder duur dan het isoleren van het dak van de zolder. De meeste effectiviteit haalt u echter uit dakisolatie van buitenaf. Onze vakman helpt u graag verder bij de keuze in dakisolatie en zal u van een deskundig advies voorzien.

Meer weten over dakisolatie?

Voor een deskundig advies kunt u vrijblijvend contact met ons op nemen. U kunt ook bij ons terecht voor vragen of meer informatie over de opties binnen dakisolatie.

Plat dak isolatie

Bij isolatie van een platte dakbedekking zijn er twee mogelijkheden. De meest voorkomende vorm van dakisolatie is door platen op het bestaande dak te leggen en af te dekken met verzwarend materiaal, zoals grind. Hiervoor moet het dak wel in goede staat zijn. Een tweede optie is om het isolatiemateriaal op het dak te leggen, waarna het opnieuw wordt afgewerkt met dakbedekking. Een plat dak kunt u beter niet van onderaf isoleren, omdat dit de kans op vochtvorming en dakrot zeer aannemelijk maakt. Indien isolatie van bovenaf niet mogelijk is, kunt u zolderisolatie overwegen. Onze vakman zal de status van uw dakbedekking kijken, hier hoeft u zelf geen kennis van te hebben. Welke optie het best past bij uw woning wordt besproken in een vrijblijvend gesprek.

Subsidie

Om in aanmerking te komen voor een subsidie, zal er gekeken worden naar de gevolgen van dakisolatie op het milieu. Wanneer uw energiekosten flink dalen is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een subsidie. In hoeverre de energiekosten dalen zijn afhankelijk van uw huidige stookgedrag en de eigenschappen van uw woning. Het verschilt per gemeente of er een subsidie wordt uitgekeerd voor het aanschaffen van dakisolatie. Wij adviseren u om vooraf bij uw gemeente na te vragen of u recht heeft op een subsidie, zodat u weet waar u aan toe bent.

Neem snel contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden!

Heeft u vragen? Wilt u weten hoelang het isoleren duurt, wat het kost of welke materialen we gebruiken?