Gevelisolatie

Bent u de hoge energiekosten helemaal zat? Een woning zonder isolatie verliest veel warmte, waardoor er flink gestookt moet worden. Het is verstandig om uw huis goed te laten isoleren. Gevelisolatie zorgt dat u minder hoeft te stoken om het warm te hebben in huis. Het investeren in goede isolatie is dus gemakkelijk terug te verdienen en het biedt u ook meer wooncomfort. U zult in huis geen last hebben van de kou van buiten. De lagere energiekosten is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Het isoleren van de gevel biedt vele voordelen.

Wat is gevelisolatie

Een woning zonder gevelisolatie verliest veel warmte via de buitenmuren. De meest voorkomende oplossing is spouwmuurisolatie. Dit is minder ingrijpend en werkt goed. Maar soms is spouwmuurisolatie geen oplossing. Bijvoorbeeld omdat uw woning geen spouw heeft, of bij complicaties bij het verwijderen van de oude spouwmuurisolatie. Dan is gevelisolatie de oplossing. Gevelisolatie kan zowel aan de binnen- als buitenkant van de muren worden uitgevoerd. Er wordt isolatiemateriaal tegen de muur aan bevestigt, zodat de warmte in huis blijft hangen. De kou van buiten krijgt geen ruimte om via de muren naar binnen te sluipen. Gevelisolatie biedt u extra wooncomfort.

Mogelijkheden

De mogelijkheden binnen het isoleren van de gevel is afhankelijk van de eigenschappen van uw woning. Gevelisolatie aan de buitenzijde van de buitenmuren is namelijk niet voor iedere woning toegestaan. Bij rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, monumentale panden en beschermende stadsgezichten is deze manier van isolatie niet mogelijk. In een aantal gevallen geldt dit alleen voor de gevel en zou u de andere buitenmuren wel aan de buitenkant kunne isoleren. Het isoleren zal in dit geval aan de binnenzijde van de buitenmuren gevestigd worden. Daardoor verliest u een beetje woonruimte, maar u krijgt er veel comfort voor terug. U hoeft zelf geen kennis hebben van de opties voor uw huis, hier helpen wij u graag mee.

Meer weten over gevelisolatie?

Benieuwd naar gevelisolatie in uw woning? Voor vragen of meer informatie kunt u vrijblijvend contact op nemen. Wij helpen u graag verder en bieden u een advies op maat. Onze vakmannen sturen u een offerte, die u met elkaar kan vergelijken. De keuze ligt bij u en wij helpen u graag.

Voordelen gevelisolatie

Een groot voordeel van goede isolatie is dat er minder gestookt hoeft te worden voor een warme woning. De energiekosten zullen dalen, wat prettig is voor uw portemonnee. Ook voor het milieu is het beter dat er minder gestookt. Daar waar de verwarming eerst continu moest stoken om het warm te hebben, is dat nu niet meer nodig. Minder stoken betekent minder uitstoot, wat voordelig is voor het klimaat. Het isoleren van de buitenzijde van de buitenmuren kent de laagste kans op vochtproblemen, omdat het goed aansluit op uw woning. Hierdoor worden koudebruggen voorkomen. Dit zijn plekken in de gevel waar de warmte ontsnapt en vocht neerslaap op het koude oppervlakte. Kortom, geen rillingen meer van de kou die via de muren naar binnen sluipt. Gevelisolatie biedt extra wooncomfort.

Subsidie

Het plaatsen van gevelisolatie is een investering. Het isoleren aan de buitenzijde van buitenmuren is de duurste vorm van gevelisolatie. Maar deze optie biedt ook de meeste voordelen. Zo levert het de hoogste besparing op de energiekosten op en verliest u ook niet een aantal centimeter woonoppervlak binnenshuis. Of u recht heeft op een subsidie is afhankelijk van uw provincie of gemeente. Over het algemeen wordt het duurzaam maken van woningen wordt vaak aangemoedigd. In dit geval wordt de btw verlaagd van 21% naar 6%, wat scheelt in de kosten. Voor huurwoningen is er sinds juli 2014 een landelijke subsidie voor het energiezuiniger maken van woningen.

Neem snel contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden!

Heeft u vragen? Wilt u weten hoelang het isoleren duurt, wat het kost of welke materialen we gebruiken?