Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Steeds meer mensen laten de spouw van hun woning isoleren. Spouwmuurisolatie is een investering die vele voordelen met zich meebrengt. Uw huidige energiekosten zullen dalen, waardoor u de investering binnen de kortste keren terugverdient. Hoeveel uw energiekosten zullen dalen hangt af van uw huidige stookgedrag en de eigenschappen van uw huis. Daarnaast ervaart u meer wooncomfort door een aangename, constantere temperatuur in huis. In de wintermaanden komt de kou en het vocht uw huis niet binnen, terwijl de warmte in de zomer buiten blijft. Spouwmuurisolatie zorgt ook voor een demping van geluid, zowel van buiten naar binnen als andersom.

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt isolatiemateriaal in de spouw van uw woning gespoten. De spouw is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Er zijn verschillende materialen die gebruikt worden voor het isoleren van de spouw. Glaswol, steenwol, purschuim en isolatiekorrels zijn hier voorbeelden van. Wij helpen u graag door een passend advies te geven. Hierbij wordt gekeken naar de huidige staat van uw spouw en eventueel ouder isolatiemateriaal dat nog in uw spouw aanwezig is. Dit kan zowel verwijderd als aangevuld worden met nieuw isolatiemateriaal.

Isolatieadvies per bouwjaar

Het is afhankelijk van het bouwjaar van uw woning of spouwmuurisolatie een optie is. Bij nieuwbouwwoningen is dit bijvoorbeeld niet nodig. Deze woningen zijn gebouwd volgens de laatste eisen, waardoor het huis al goed geïsoleerd is. Woningen gebouwd in 1983 of later (maar geen nieuwbouw) hebben een prima basisisolatie. Bij deze woningen wordt aangeraden om tijdens een verbouwing de woning te voorzien van nieuw isolatiemateriaal. Woningen gebouwd tussen 1976 en 1982 zijn geïsoleerd volgens de eisen die destijds gesteld werden. Toen werd er vaak een dunne laag isolatiemateriaal aangebracht. De kans is groot dat het materiaal ingezakt is en een ophoping veroorzaakt. Dit veroorzaakt tocht- en vochtplekken. Tegenwoordig wordt de gehele ruimte tussen de muren opgevuld waardoor verzakking voorkomen wordt. Voor woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1976 geldt dat er vaak geen of nauwelijks isolatiemateriaal aanwezig is. De stookkosten in deze woningen kunnen hoog oplopen door de slechte isolatie. De warmte heeft alle mogelijkheid om te ontsnappen naar buiten, terwijl de kou naar binnen sluipt. Tot slot de woningen die voor 1920 gebouwd zijn. Deze woningen hebben vaak geen spouw. Hierdoor is spouwmuurisolatie niet mogelijk, wel kan u kiezen voor bijvoorbeeld gevelisolatie.

Subsidie

Spouwmuurisolatie is een milieubewuste keuze. Dit is ook de reden dat het mogelijk is om subsidies aan te vragen wanneer u kiest voor spouwmuurisolatie. Er is een landelijke btw-verlaging doorgevoerd, waardoor u al bespaart op de kosten. Daarnaast verschilt het per gemeente of u recht heeft op een subsidie. Voor huurwoningen geldt wel een landelijke subsidie wanneer u deze energiezuiniger maakt. Wij adviseren u om vooraf bij uw gemeente te vragen naar de eventuele subsidie waar u recht op heeft voor uw spouwmuurisolatie.

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie over spouwmuurisolatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder en stellen een persoonlijk en deskundig advies voor u op waarin uw persoonlijke wensen en budget worden meegenomen.

Neem snel contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden!

Heeft u vragen? Wilt u weten hoelang het isoleren duurt, wat het kost of welke materialen we gebruiken?