Vloerisolatie

Wilt u in de winter warm in huis zitten zonder te zitten rillen van de kou van buiten? Dan is het isoleren van uw vloer een goede oplossing. De hoeveelheid warmte die via de vloer ontsnapt wordt veelal onderschat. Hierdoor moet u onnodig veel stoken om het lekker warm te hebben in huis. Goede vloerisolatie brengt hier verandering in. Voortaan heeft u geen drie paar sokken meer nodig om comfortabel over de begane grond te lopen. Door het isolatiemateriaal blijft de warmte binnenshuis hangen. Het biedt u meer wooncomfort, terwijl u minder energie verbruikt. Dat is beter voor uw portemonnee en het milieu. Kortom, vloerisolatie biedt vele voordelen.

Wat is vloerisolatie?

Bij het isoleren van uw vloer zijn drie mogelijkheden. Indien u regelmatig last heeft van opkruipend vocht, dan kunt u de ruimte onder de begane vloer laten isoleren. Deze ruimte wordt ook wel kruipruimte genoemd en deze manier van isoleren noemt men bodemisolatie. Daarnaast kan uw vloer van onderaf geïsoleerd worden. Hierbij wordt isolatiemateriaal vanuit de kruipruimte aangebracht. Dit zorgt voor maximale vloerisolatie, terwijl u bijna niets merkt van de werkzaamheden, omdat dit grotendeels ondergronds gebeurt. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de kou niet via de houten- of betonvloer uw huis binnen kan dringen. De vloer zal niet meer koud aanvoelen, wat voor wooncomfort oplevert. Indien uw woning geen kruipruimte of een te lage ruimte heeft, is een andere variant mogelijk. Hierbij wordt er boven de vloer isolatiemateriaal aangelegd, zoals isolerend ondertapijt of een dekvloer. De materialen die hier veelal voor gebruikt worden zijn PUR schuim, isolatieplaten of isolatiekussens. Dit is ingrijpender, omdat hiervoor uw huidige vloerbedekking of houten vloer zorgvuldig verwijdert wordt om plaats te maken voor het isolatiemateriaal. Daarna wordt uw oorspronkelijke vloerbedekking weer zorgvuldig op zijn plaats gelegd. Onze vakmannen geven u graag advies over de mogelijkheden van vloerisolatie in uw woning.

Meer weten?

Heeft u vragen over vloerisolatie? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Ook voor meer informatie of een deskundig advies kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.

Voordelen

Voor vloerisolatie gelden dezelfde voordelen die voor ieder type van isoleren geldt, maar er is meer. De warmte kan niet langer via de grond uw woning binnen dringen, waardoor de grond onder uw voeten warmer aan zal voelen. Dit biedt u meer wooncomfort en scheelt u in de stookkosten. Hoeveel u bespaart is afhankelijk van uw huidige stookgedrag. Goede vloerisolatie zorgt ervoor dat zowel kou als vocht niet via de vloer in huis komt. De vloer zal warmer en droger aanvoelen met vloerisolatie.

Vloerisolatie zorgt voor:

  • Besparing op uw energiekosten
  • Milieubewuste onderneming
  • Meer wooncomfort
  • Een warme en droge vloer

Subsidie

Om uw investering zo snel mogelijk terug te verdienen, is het fijn wanneer de aanschafkosten zo laag mogelijk blijven. Dit kan met behulp van subsidies. Subsidies voor vloerisolatie zijn niet langer meer landelijk geregeld. Het verschilt per gemeente of u een subsidie kan aanvragen. Wij adviseren u om vooraf bij uw gemeente na te vragen of u recht heeft op een subsidie, zodat u misschien voordeliger uit bent.

Neem snel contact met ons op en laat u informeren over de mogelijkheden!

Heeft u vragen? Wilt u weten hoelang het isoleren duurt, wat het kost of welke materialen we gebruiken?